2008. szeptember 21., vasárnap

Álmok

Az ember azt hinné, hogy amikor álmai teljesülnek az egy nagyszabású, meghatározó esemény. Pedig az álmok nem olyanok. Alattomosan és feltűnés nélkül kúsznak a beteljesülés felé, és már rég egy másik álmot dédelgetsz mire észreveszed, hogy ugyanúgy ahogy a világ sem állt meg akkor egy pillanatra, te sem álltál meg igazán örülni a történteknek.

Egy zenekarnak az egyik alapértelmezett álma hogy legyen lemez szerződése. Ez sem úgy történik hogy egyszer csak megjelenik a kiadó vagy egy producer, hanyatt esik a tehetségedtől és azonnal szerződést kínál. Minket egészen konkrétan nem is akartak kiadni.

Mivel a kiadók ön erőből nem igazán akartak velünk foglalkozni, megpályáztuk a PANKKK hazai könnyűzenei előadók első lemezeinek támogatására kihirdetett pályázatát. Van egy ismerősöm - aki már régóta szédített azzal hogy „segíteni” akar nekünk és időközben egy nagyobb kiadónál fontos ember lett, hozzá fordultam és ő megígérte hogy ha nyerünk a pályázaton akkor kiadja a lemezünket. Később persze kiderült, hogy csak azért ment bele a dologba mert kizártnak tartotta hogy nyerni fogunk.

De mi nyertünk. Így duzzogva ugyan, de kénytelen volt tartani a szavát és egy teljesen hétköznapi csütörtök délután, munkából ellógva, sietve vissza, mindenféle csinnadratta nélkül aláírtunk egy lemez szerződést az EMI-al.

Azóta természetesen mindenféle másról álmodozunk, mindenesetre szeretnék most egy pillanatra megállni és örülni ennek az egésznek. Akárhogy is történt, akármilyen jövőt jósoljanak nekünk.

Nincsenek megjegyzések: